Fondul de Biciclete este un proiect caritabil.

Împreună cu MN MTB își propune să încurajeze folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ către și dinspre școală, atât în zonele rurale, cât și în zonele urbane aglomerate. Acest obicei este important pentru sănătatea tinerilor, dar este și un gest de civilizație și respect pentru ceilalți și pentru mediul înconjurător.

Organizatorii, participanții și sponsorii  Maratonul Nordului contribuie la alimentarea Fondului de Biciclete, prin intermediul căruia câțiva copii din comunitățile gazdă ale evenimentului primesc biciclete în dar an de an.

Fondul de Biciclete este alimentat prin donații private ale iubitorilor de sport, dar și din fondul de premiere al  Maratonul Nordului MTB. Concurenții au posibilitatea să opteze pentru actul de donație încă din momentul înscrierii, bifând opțiunea respectivă. Cei care nu doresc să doneze și vor fi în postura de câștigător al unei probe, vor primi premiile în bani aferente. Acestea vor fi anunțate înainte de începerea concursului, după definitivarea probelor de concurs.

Din  fondul de biciclete se vor achiziționa biciclete pentru copii și tineri  cu situație materială precară și cu rezultate bune la școală.

În 2018,  5 biciclete mtb au fost oferite copiilor din comuna Pomârla, fondul fiind asigurat de către Primăria Comunei Pomârla și donațiile câștigătorilor.

Donații private se pot face în contul Asociația Club Sportiv Nord, cont RO70RNCB0043159885990001(lei), deschis la Banca Comercială Română, cu mențiunea donație pentru Fondul de Biciclete.

Vă mulțumim pentru implicare!