Pregătim cea de-a VIII-a ediție MTB Maratonul Nordului.

Când:  În 1 septembrie, în cadrul Zilele Nordului 2018.

Unde: în Nordul extrem al României. Startul se dă în Pomârla, județul Botoșani. Pomârla se află la 50 de km depărtare de Botoșani, 45 de Darabani și 10 de Dorohoi.

Cât pedalez: Cicliștii pot opta între tura lungă, de cca. 50 de km și tura scurtă, de  cca. 30 de km.

Ce văd pe drum: Pe parcursul celor 30-50 de kilometri (la alegere) vom trece prin locuri de poveste din Nordul României: drumurile Codrilor Herței, biserica unicat ortodox-catolică de la Hilișeu, ulițele copilăriei lui Benjamin Fondaine, dealurile însorite ale Pomârlei.

Cazare: Există posibilități de cazare gratuită  atât în campingul de la Pomârla, cât și în campingul festivalului Zilele Nordului de la Darabani. Puteți opta și pentru cazare la pensiunile din Darabani și hotelurile din Dorohoi.

Hai la Zilele Nordului: Toți participanții la maraton sunt așteptați la Zilele Nordului, festival de muzică, arte și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova. Inima festivalului este orașul Darabani, cel mai nordic al României.

Dacă aveți întrebări legate de înscrierea la maraton, cazare sau activități conexe ne puteți scrie pe adresa pedalez@maratonulnordului.ro. Vă așteptăm în Nord!

MTB Maratonul Nordului este o competiție de ciclism MTB deschisă oricărui ciclist profesionist sau amator, înregistrat sau nu într-un club de ciclism care se prezintă cu o bicicletă în bună stare tehnică, cu cască de protecție, cu un minim de echipament și experiență, cunoștințe în domeniu și cu o stare de sănătate care să-i permită efortul fizic.

MTB Maratonul Nordului  este organizat de Asociația Nord și face parte din festivalul Zilele Nordului produs de Asociația Fapte.

Taxa de participare:

29 noiembrie – 1 martie = 80 lei

2 martie – 1 iunie = 90 lei

2 iunie – 1 august = 100 lei

2 august – 1 septembrie = 120 lei

Înscrierile se pot face până în dimineața concursului.

  • Pachetul de start: număr de concurs, tricou tehnic Vifra specific ciclism, cronometrare cu cip, pachet cadou Ethic Sport, puncte de hidratare, diplomă de participare, voucher de participare la tombola competiției, invitație la cina cicliștilor, afterparty în Poiana Teioasa și invitație la Zilele Nordului, medalie de finisher. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica conținutul pachetului de start. Toate modificările vor fi anunțate din timp.
  • Fond de premii: medalii, trofee, premii în bani în valoare de 10.000 lei (a se vedea în regulament) și cadouri oferite de parteneri, ciorapi de compresie COMPRESSION GM pentru toți câștigătorii.
  • Fiecare participant poate alege să-și doneze premiul către Fondul de Biciclete.
  • Cazare gratuită pentru participanți în campingurile oficiale de la Pomârla și de la Darabani (pentru cei care vin pentru festivalul Zilele Nordului și doresc să rămână la concerte)

Nu uita că te așteptăm și la Zilele Nordului. Petrece un weekend prelungit la festival și bucură-te de muzică, arte și călătorii și descoperă Nordul  pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova.

Inima festivalului e la Darabani, unde au loc concerte în Poiana Teioasa și Conacul Balș, expoziții, performance-uri și conferințe în cele mai suprinzătoare locuri. O serie de călătorii experiențiale numite „Tururile Nordului” leagă zi de zi festivalul de comunități de poveste din cele trei țări învecinate. Hai la Zilele Nordului!

Am remarcat foarte multe lucruri pozitive în organizarea concursului MTB Maratonul Nordului 2017: semnalizarea profesionistă a traseului, voluntarii s-au ocupat de noi cu multă pasiune, punctele de alimentare au fost distribuite corect. Voi participa și la ediția din 2018 împreună cu două echipe din Italia FRM Factory Team și Lombardo Team

Ignazio Saiapreședinte Struttura Tecnica F.C.I. Sicilia