Pregătim cea de-a VIII-a ediție MTB Maratonul Nordului.

Când:  În 1 septembrie, în cadrul Zilele Nordului 2018.

Unde: în Nordul extrem al României. Startul se dă în Pomârla, județul Botoșani. Pomârla se află la 50 de km depărtare de Botoșani, 45 de Darabani și 10 de Dorohoi.

Cât pedalez: Cicliștii pot opta între tura lungă, de cca. 50 de km și tura scurtă, de  cca. 30 de km.

Ce văd pe drum: Pe parcursul celor 30-50 de kilometri (la alegere) vom trece prin locuri de poveste din Nordul României: drumurile Codrilor Herței, biserica unicat ortodox-catolică de la Hilișeu, ulițele copilăriei lui Benjamin Fondaine, dealurile însorite ale Pomârlei.

Cazare: Există posibilități de cazare gratuită  atât în campingul de la Pomârla, cât și în campingul festivalului Zilele Nordului de la Darabani. Puteți opta și pentru cazare la pensiunile din Darabani și hotelurile din Dorohoi.

Hai la Zilele Nordului: Toți participanții la maraton sunt așteptați la Zilele Nordului, festival de muzică, arte și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova. Inima festivalului este orașul Darabani, cel mai nordic al României.

Dacă aveți întrebări legate de înscrierea la maraton, cazare sau activități conexe ne puteți scrie pe adresa pedalez@maratonulnordului.ro. Vă așteptăm în Nord!

Am remarcat foarte multe lucruri pozitive în organizarea concursului MTB Maratonul Nordului 2017: semnalizarea profesionistă a traseului, voluntarii s-au ocupat de noi cu multă pasiune, punctele de alimentare au fost distribuite corect. Voi participa și la ediția din 2018 împreună cu două echipe din Italia FRM Factory Team și Lombardo Team

Ignazio Saiapreședinte Struttura Tecnica F.C.I. Sicilia