Pasiunea pentru practicarea sportului în aer liber și dragostea față de natură strâng laolaltă tot mai mulți bicicliști dornici de a se elibera de responsabilitățile zilnice și aglomerația marilor orașe. Astfel, fiecare caută libertatea și relaxarea mai aproape de natură, loc în care peisajele îți fură ochii și te fac să vrei să nu mai pleci.

Din dorința practicării sportului într-un cadru natural și a promovării unui stil de viață sănătos și activ, nouă asociații și cluburi sportive s-au unit pentru un scop comun: aducerea împreună a pasionaților de ciclism MTB într-un circuit de 9 competiții sportive, ce va purta concurenții prin întreg ținutul Moldovei, zonă apreciată pentru încărcătura istorică și spectacolele vizuale ce-ți taie respirația.

Codrii seculari, dealurile rodnice, munții falnici și râurile cu ape curate precum cristalul  sunt tot atâtea motive de mândrie și bucurie pentru locuitorii Moldovei, fapt care ne-a responsabilizat moral spre a duce mai departe mândria sufletului de moldovean.

Asociația Real Sports, alături de Asociația Club Sportiv MTB Roman, Asociația Sportivă Suceava pe Bicicletă, Asociația Club Sportiv Pro Mountain Sports Iași, Asociația Velopower, Asociația Club Sportiv Nord, Asociația obștească Clubul sportiv de ciclism „MOUNTAIN BIKE”, Asociația Renașterea Bicazului și Clubul Sportiv Monticond au demarat acest proiect ambițios și născut pentru a fi unul măreț, proiect pe care l-au intitulat sugestiv: MTB Cupa Moldovei.

Competiția de tip XCM (Cross Country Marathon) va purta concurenții pe 9 trasee reprezentative pentru relieful fiecărei zone, unde adrenalina, caracterul competitiv, alături de buna dispoziție și emoție garantează o experiență de neuitat pentru cei ce au curajul să se înscrie în cursa pentru titlul de „cel mai bun ciclist din întreaga regiune a Moldovei”.

Startul călătoriei se va da în Republica Moldova, la Orheiul Vechi XCM, pe data de 11 mai 2019, va continua la VeloPower Odobești, pe data de 19 mai 2019, va urca pe hartă la MTB Dragomirna și Bucovina MTB, pe data de 1 iunie 2019, respectiv 15 iunie 2019, va coborî spre MTB Roman Maraton, pe data de 13 iulie 2019, va ajunge în cel mai nordic punct, la MTB Maratonul Nordului, pe data de 17 august 2019, va coborî din nou spre Marathon MTB Bicaz, pe data de 7 septembrie 2019, va face Turul Masivului Ceahlău XCM, pe data de 28 septembrie 2019, și se va sfârși la 7 MTB Real Sports, la Iași, pe data de 5 octombrie 2019, unde va avea loc și festivitatea de premiere a câștigătorilor circuitului.

Iată cu ce așteptăm concurenții care aleg să cutreiere Moldova! Te invităm și pe tine să participi la cel mai amplu eveniment al anului 2019 și chiar să câștigi titlul „cel mai bun ciclist din întreaga regiune a Moldovei”, alături de marele premiu de 1000 €.

Regulamentul competiției il gasesti aici iar informațiile de care ai nevoie, le găsești mai jos în pagina dedicata fiecărei etape.