Maratonul MTB face parte din Zilele Nordului, festival de muzică, arte și călătorii găzduit pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova. Vă invităm să vă bucurați la cât mai multe din activitățile festivalului.

Inima festivalului este orașul Darabani, cel mai nordic al României. Aflat la sute de kilometri depărtare de marile orașe ale țării, Darabaniul găzduiește concerte în Poiana Teioasa și Conacul Balș, expoziții, performance-uri și conferințe în cele mai suprinzătoare locații, precum și un maraton de ciclism în Lunca Prutului.

O serie de călătorii experiențiale numite „Tururile Nordului” leagă zi de zi festivalul de comunități de poveste din cele trei țări învecinate. Co-produs de asociațiile Fapte și Nord, festivalul a contribuit deja la creșterea numărului de turiști în regiune, la creșterea numărului și calității inițiativelor culturale și de tineret, a stimulat investiții în infrastructură și a produs în fiecare an proiecte de salvare și promovare a patrimoniului cultural din Nord.

Sub sloganul Rădăcinile Cresc, Zilele Nordului mobilizează comunitățile locale și diaspora în proiecte ambițioase de dezvoltare durabilă prin cultură, care cresc an de an încrederea în sine a comunității și interesul publicului larg de a vizita regiunea de Nord.

La Zilele Nordului derulăm „100 pentru Nord”, campania anuală de strângere de fonduri organizată pentru a mobiliza resurse financiare și materiale, dar și pentru a atrage atenția asupra unor clădiri de patrimoniu ale Nordului care trebuie salvate de la abandon și readuse în circuitul cultural și turistic. Fondurile sunt donate de către participanții și simpatizanții festivalului, prin intermediul unor mecanisme inovatoare.

Astfel, în 2016 am strâns 3000 de euro pentru Școala Populară de Artă și Civilizație Românească de la Cernăuți, în 2015 am donat materiale în valoare de 5000 de euro pentru salvarea Casei Enescu de la Mihăileni, iar în 2014 am adunat bugete de câte 2000 de euro pentru deschiderea Muzeului Nordului și construirea unui parc în Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare.

Vă așteptăm la Zilele Nordului! www.zilelenordului.ro