Fondul de Biciclete este un proiect caritabil.

Împreună cu MTB MN își propune să încurajeze folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ către și dinspre școală, atât în zonele rurale, cât și în zonele urbane aglomerate. Acest obicei este important pentru sănătatea tinerilor, dar este și un gest de civilizație și respect pentru ceilalți și pentru mediul înconjurător.

Organizatorii, participanții și sponsorii MTB Maratonul Nordului contribuie la alimentarea Fondului de Biciclete, prin intermediul căruia câțiva copii din comunitățile gazdă ale evenimentului primesc biciclete în dar.

Fondul de Biciclete primește donații private ale iubitorilor de sport, dar și din fondul de premiere al MTB Maratonul Nordului. Concurenții au posibilitatea să opteze pentru actul de donație încă din momentul înscrierii, bifând opțiunea respectivă. Cei care nu doresc să doneze și vor fi în postura de câștigător al unei probe, vor primi premiile în bani aferente. Acestea vor fi anunțate înainte de începerea concursului, după definitivarea probelor de concurs.

Din  fondul de biciclete se vor achiziționa biciclete pentru copii și tineri  ai locului, iar bicicletele vor fi donate de către concurenți și autorități.

În 2017, 4 biciclete mtb au fost oferite copiilor din comunele Hilișeu și Pomârla, gazdele MTB MN.

Vă mulțumim pentru implicare!