În 2019 lansăm un nou proiect dezvoltat de Maratonul Nordului, fondul Pădurea Nordului.

Prin acest fond ne propunem să întreprindem acțiuni de împădurire, de ecologizare, intervenție și salvare a arborilor și zonelor pritejate, în zonele limitrofe orașului Darabani și județul Botoșani. La prima ediție a Zielel Nordului,  festival care a lansat și competiția sportivă Maratonul Nordului Teioasa Trail, am desfășurat împreună cu un grup de voluntari  o acțiune de intervenție și salvare în Pădurea Teioasa/4 Stejari. Este vorba de campania de restaurare a Poienii 4 Stejari ai lui Ștefan cel Mare. Această poiana a fost curățată, dotată cu mobilier și s-a replantat unul din stejarii arși din nepăsarea oamenilor. Acest obiectiv natural și turistic al zonei, trebuie an de an ecologizat, reamenajat.

Concurenții au posibilitatea să opteze pentru actul de donație încă din momentul înscrierii, bifând opțiunea respectivă. Cei care nu doresc să doneze și vor fi în postura de câștigător al unei probe, vor primi premiile în bani anunțate anterior.

Organizatorii, participanții și sponsorii Maratonul Nordului Teioasa Trail contribuie la Fondul Pădurea Nordului, prin donații directe sau sponsorizări. Donații private se pot face în contul Asociația Club Sportiv Nord, cont RO70RNCB0043159885990001(lei), deschis la Banca Comercială Română, cu mențiunea donație pentru Fondul Pădurea Nordului.

#PădureaNordului