REGULAMENT

Denumire: Maratonul Nordului MTB

Data: 29 august 2020

Localitate: Pomârla/Botoșani

NOTIFICARE COVID-19:

Din cauza situației neprevăzute și în continuă schimbare, generată de pandemia de covid-19, regulamentul competiției poate suferi modificări, în functie de normele ce urmează a fi publicate și reglementările impuse de către autorități. Toate aceste modificări vor fi comunicate participanților și tuturor celor interesați de participare.

Organizatorii vor avea în vedere asigurarea condițiile de igienă și protecție a voluntarilor, participanților, membrilor echipei de organizare, etc

Toti participantii vor fi obligati sa respecte aceste masuri de protectie si igiena, iar in caz de nerespectare putandu-se lua masura eliminarii din concurs. Lista de masuri va fi detaliata in anexa 1 la acest regulament, ce va fi disponbila la finalul regulamentului.

În caz de anulare subită a competiției din cauza agravării situației generate de covid-19, taxele nu vor fi returnate, urmând ca sportivii înscriși să poata opta pentru una dintre următoarele 3 ediții, la alegere. Măsura vine în sprijinul competiției, a organizatorilor care angajează deja costuri pre-event.

Persoanele inscrise pot ceda inscrierea altei persoane, dar nu mai tarziu de 20 august.

Maratonul Nordului MTB este o competiție de ciclism MTB deschisă oricărui ciclist profesionist sau amator, înregistrat sau nu într-un club de ciclism care se prezintă cu o bicicletă în bună stare tehnică, cu un minim de echipament și experiență, cunoștințe în domeniu și cu o stare de sănătate care să-i permită efortul fizic. Casca de ciclism este obligatorie și nu se va permite startul în lipsa ei.

Maratonul Nordului MTB este organizat de Asociația Club Sportiv Nord, în parteneriat cu Primăria Comunei Pomârla și Federația Română de Ciclism. Face parte din programul festivalului Zilele Nordului. Participarea la această competiție se face pe propria răspundere, prin luarea la cunoștință a regulamentului înainte de înscriere și a declarației pe proprie răspundere privind starea de sănătate și pregătire fizică, pe site-ul evenimentului www.maratonulnordului.ro . În cazul minorilor, răspunderea este comună a minorului și a unui părinte (tutore legal), prin semnarea înaintea startului a  „Angajamentului de participare” de către  părinte/tutore legal.

Luarea la cunoștința a declarației și angajamentului confirmă citirea, înțelegerea și acceptarea acestui regulament. Definitivarea înscrierii prin completarea formularului de înscriere, presupune citirea, luarea la cunoștință și asumarea acestui regulament de către participant.

Formatul cursei este XCM (Cross Country Marathon). Concursul respectă regulamentul UCI și al Federației Române de Ciclism. 

Din 2019, Maratonul Nordului MTB  face parte din circuitul Cupa Moldovei MTB **,   fiind membru fondator . Momentam, din cauza pandemiei covid-19, ediția a 2-a a Cupei Moldovei MTB este sistată.

Cap. I Înscrierea concurenților, taxa de participare și pachetul de start

Înscrierea se poate face online pe www.maratonulnordului.ro până la data de 20 august. Doar cele validate până la data de 1 august vor beneficia de tricou tehnic. După această dată nu se garantează pachetul de start complet. În funcție de evoluția înscrierilor și de normele de protecție covid, organizatorul va lua decizia dacă înscrierile vor fi prelungite sau vor fi permise și în ziua startului.

Posibilități de înscriere:

 • online pe www.maratonulnordului.ro prin transfer bancar sau online cu cardul. După completarea formularului de înscriere, concurenții au la dispoziție pentru a valida înscrierea prin efectuarea plății,  toată perioada de timp până la schimbarea tarifului. În ultima zi (înainte de schimbarea taxei), înscrierile neplătite, vor fi  considerate nule și va trebui reluată procedura inițială de înscriere.
 • în ziua concursului, înscrierile se pot face la locul de start, prin plată cash (dacă această posibilitate va fi admisă de organizatori).

Pachetul de start: număr de concurs, tricou tehnic specific ciclism sau alt echipament personalizat, cronometrare cu cip, baton energizant/gel, puncte de hidratare, diplomă de participare (format electronic),  cina cicliștilor, medalie de finisher. Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica conținutul pachetului de start. Toate modificările vor fi anunțate din timp. Tricoul de ciclism este garantat cu mărimea  solicitată de către participanți doar pentru înscrierile valide până la data de 25 iulie.

 • Cazare gratuită pentru participanți în campingurile oficiale de la Pomârla și de la Darabani, pe baza numărului de concurs, în limita unui cort de 2 persoane și a unei mașini. Din 2020 sportivii participanți vor avea un camping dedicat la Darabani, altul decît cel  al festivalului Zilele Nordului, pentru a asigura condiții de liniște și odihnă. La Pomârla,  nu va mai fi permisă muzica în camping după ora 22, pentru a permite odihna sportivilor.
 • Cronometrarea  și serviciile destinate procesului de înscriere și management al participanților se  face de către www.cronometrajonline.ro . Toate solicitările legate de înscrieri se trimit la adresa contact@cronometrajonline.ro
 •  Sportivii vor fi premiați cu medalii/trofee, diplome, cadouri de la parteneri și înscrieri gratuite pentru ediția 2021. 

Taxele de participare:*

 1. Copii (sub 15 ani): 50 lei (10 ianuarie -29 august)
 2. Adulți (inclusiv 15-18 ani):
 • 10 ianuarie – 1 aprilie = 90 lei
 • 2 aprilie – 30 iunie = 110 lei
 • 1 iulie – 20  august =130 lei
 • Ziua startului = 150 lei (incert)

*personale cu dizabilități, copiii instituționalizați și persoanele  cu vârsta 65+ au ÎNSCRIERE GRATUITĂ, în orice moment al calendarului de înscrieri.

** Sportivii aflați pe podiumul final la masculin și feminim în cadrul ediției anterrioare Cupa Moldovei MTB XCM, au ÎNSCRIERE GRATUITĂ, netransmisibilă.

NOTĂ: Toți cei care beneficiază de înscriere gratuită, trebuie să trimită mail către contact@cronometrajonline.ro, unde să solicite validarea înscrierii. Personanele cu dizabilități și copiii instituționalizați trebuie să facă dovada printr-o adeverință medicală sau de apartenență, semnată de autoritatea în cauză.

Pentru a fi validată înscrierea la acest concurs  trebuie bifată opțiunea “Am citit și sunt de acord cu regulamentul concursului” precum și “Declar că sunt apt din punct de vedere medical”. Validarea și atribuirea numărului de concurs se va face numai după achitarea taxei de concurs.

Se poate efectua o singură plată pentru mai mulți concurenți dacă se transmite pe adresa de e-mail contact@cronometrajonline.ro,  numele complet al concurenților pentru care s-a efectuat plata.

Date privind ridicarea kitului precum și programul de concurs, vor fi transmise participanților în perioada de dinaintea concursului, după definitivarea probelor și programului zilei de concurs.

Concurenții care nu se prezintă la start, care sunt descalificați de către organizatori și cei care abandonează nu au dreptul să solicite returnarea taxei de înscriere.

Zona de start/finish este centrul comunei Pomârla:

http://www.pomarla.ro/

Zone de alimentare / asistentă tehnică:

Zone de alimentare:  minim 5 zone de alimentare

Zone tehnice : 2 zone tehnice

Puncte de control: minim 10 puncte

Mașini de interventie:   minimmașini

Ambulanță: 1

Jandarmerie: DA

Zona echipe : 1 zonă dedicată corturilor de echipe lângă Start/Finish

Contact urgențe și recuperare de pe traseu: Adi Chelariu/0733088065

Contact camping Pomârla: Florin Ursuleanu/0753123915

Contact camping  sportivi Darabani: pedalez@maratonulnordului.ro

Responsabil trasee: Valeriu Catargiu / 0721229365

Contact înscrieri/validări: contact@cronometrajonline.ro, Bogdan/0748701717

 Contact general: Alex Teioșanu, pedalez@maratonulnordului.ro

Cap. II Categorii de vârstă și premii:

Începând cu ediția 2019, Maratonul Nordului MTB a făcut trecerea la noul regulamet FRC, propunându-și în viitor, acreditarea internațională UCIÎn acest sens, sportivii din categoriile de performanță trebuie să dețină o licență UCI validă. Sportivii amatori pot sau nu să fie legitimați la un club de ciclism.

Înscrierea se poate face în cadrul  următoarelor Categorii:

 1. Profesionist& Amatori legitimați:

Tura Lungă: 60km+ (maraton/ XCM)

 1. Elite M/F
 2. U23
 3. Amatori:
 • Master 1 M – 30-39
 • Master 2 M – 40 – 49
 • Master 3 M – 50+
 • Master F – 30+

Tura Scurtă: 40 km

 1. Cadeti M/F (15-16 ani)
 2. Juniori M/F (17-18 ani)
 3. Legitimati FRC:
 • Master 1 M – 30-39
 • Master 2 M – 40 – 49
 • Master 3 M – 50+
 • Master F – 30+

Nu se acordă premii în bani în 2020, din cauza lipsei de finanțare generate de covid-19.

 1. Amatori nelegitimați:

Traseu Scurt (40 km):

 2.1 TURA SCURTĂ MASCULIN 

 • 15 – 18 ani
 • 19 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 – 49 ani
 • 50+ ani

2.2 TURA SCURTĂ FEMININ: sistem OPEN

Traseu Lung (60 km maraton/ XCM):

2.3 TURA LUNGĂ MASCULIN 

 • 15 – 18 ani
 • 19 – 29 ani
 • 30 -39 ani
 • 40 – 49 ani
 • 50+ ani

2.4 TURA LUNGĂ FEMININ: sistem OPEN

 1. Copii:

Tură 2-4 km.

 • copii 5-6 ani
 • copii 7-8 ani
 • copii 9-10 ani
 • copii 11-12 ani
 • copii 13-14 ani

Premii înscrieri gratuite la ediția 2021 pentru toate locurile 1 premiate în competiție,  diplome electronice și medalii sau trofee.

Înscrierea în categorii se face în funcție de vârsta împlinită în anul concursului, 2020.

Pentru  AMATORI se vor ține tote categoriile, indiferent de numărul de participanți.

STARTUL se va da etapizat, în funcție de categoriile de concurs validate și numărul de concurenți: Primii vor pleca cei de la categoriile profesionist, apoi amatorii. Cursa de copii va avea oră de start diferită.

 Cap. III Programul maratonului:

Programul urmează să fie comunicat prin e-mail tuturor concurenților validați cu minim 3 zile înaintea startului.

Cap. IV Obligațiile concurenților:

NOTĂ: respectarea tuturor normelor de protecție impuse la data competiției de către autorități, în contextul evoluției pandemiei covid -19.

– furnizarea de informații corecte și complete la înscriere.
– plata taxei de înscriere cel târziu în momentul ridicării pachetului de start.
– utilizarea unei căști de protecție este OBLIGATORIE pe toată durata parcurgerii traseului.
– pentru tura lungă utilizarea unei biciclete de tip MTB (la tura scurtă nu există restricții).
– montarea numărului de concurs în mod vizibil pe ghidonul bicicletei, în față și pe spatele  tricoului de concurs. Acesta nu poate fi demontat decât după trecerea liniei de sosire sau după validarea abandonului de către organizatori.
– respectarea întocmai a traseului și trecerea pe la fiecare punct de control al turei la care participă (este interzisă folosirea scurtăturilor)
– respectarea limitei de timp, prezentate la capitolul Trasee. Concurenții care nu se încadrează în acest timp sunt înregistrați automat ca „abandon”.
– deplasarea ordonată în coloană, în urma mașinii de poliție de la start până la ieșirea de pe șosea, dacă va fi cazul.
– respectarea regulilor, sfaturilor și indicațiilor organizatorilor și ale polițiștilor de pe traseu și a regulilor speciale în zona de frontieră.
– atenție, prudență și respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice (în zonele traseului în trafic deschis, înainte de start și după sosire).
– atenție și prudență la deplasarea pe traseu în afara șoselei, la eventualele obstacole care pot interveni – oameni, animale, căruțe, autovehicule, crengi etc.
– adaptarea vitezei și stilului de pedalat în porțiunile semnalizate ca fiind dificile.
– atenție la schimbările de direcție ale traseului (unele vor fi mai înguste dar semnalizate corespunzător)
– comportament fairplay față de ceilalți concurenți.
– este interzis comportamentul care creează situații periculoase pentru propria persoană sau pentru ceilalți concurenți.
– sunt interzise utilizarea bicicletelor electrice, cu motor, a motocicletelor, tractarea de către un alt vehicul (excepție după validarea abandonului de către organizatori), utilizarea de ajutoare din afara concursului.
– anunțarea la primul post de control (sau la numerele de telefon de contact puse la dispoziție de organizatori) a oricărei probleme serioase sesizate pe traseu, inclusiv abandonul. Abandonul se anunță DOAR DE CĂTRE CONCURENT telefonic sau la punctele de control/alimentare, unde va staționa pentru a fi retras de pe traseu de către organizatori. Orice implicare a însoțitorilor în anunțarea unui abandon nu va fi luată în considerare.
– este interzisă aruncarea pe traseu a ambalajelor, deșeurilor sau a altor obiecte care nu sunt biodegradabile (în acest sens vor fi disponibile în punctele de control locuri special amenajate).
– respectarea naturii și a persoanelor întâlnite pe traseu.
– respectarea regulilor și conduitei în zona de frontieră.

– participarea la Maratonul Nordului  MTB se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a capacității de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală.

– fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la organizarea evenimentului nu se fac responsabili pentru actele de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.

Orice accident provocat în care este implicat un concurent, survenit în timpul desfășurării maratonului, din nerespectarea regulamentului și/sau a regulilor de circulație legale va fi în responsabilitatea celor implicați în accident.

Concurenții își dau acordul prin înscrierea în concurs, pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, pentru utilizarea fotografiilor din concurs,în scopul exclusiv al promovării evenimentului.

 

Cap. V Premii:

 • NOTĂ: din cauza situației generată de pandemia covid-19 și a reducerii implicării financiare a sponsorilor, suntem nevoiți să nu acordăm premii în bani la ediția 2020. 

Alte premii: trofee/medalii, diplome format electronic, înscrieri gratuite la ediția 2021 pentru toți ocupanții locului 1, 50% discount la înscriere ediția 2021 pentru locul 2 și 25% discount la înscriere pentru ediția 2021.

NOTĂ:

Toți cei care termină probele de concurs, primesc medalie de FINISHER și diplomă de participare (format electronic).

Cap. VI Declarații

Prin acceptarea regulamentului, bifând în formularul de înscriere, concurentul declară pe propria răspundere că:

– este apt din punct de vedere fizic, psihic și medical, să participe la competiția sportivă „MARATONUL NORDULUI MTB”. Exonerează  organizatorii și persoanele care au legătură cu aceștia (sponsori, parteneri, angajați, voluntari, oficiali) de orice răspundere în legătură cu orice tip de pretenții ar putea avea el și succesorii lui pentru orice eventuale accidentări, boală, deces sau alte probleme medicale care ar putea apărea pe parcursul desfășurării competiției la care participă.
– a luat cunoștință despre toate aspectele legate de participarea efectivă la competiție și de riscurile care pot interveni, din regulamentul competiției.

– este de acord cu utilizarea de către organizator, precum și de către partenerii ori sponsorii săi, a numelui, fotografiilor si imaginilor video, precum și a citatelor în scopuri promoționale și/sau de marketing, sau în scopul promovării evenimentelor organizate sau co-organizate de Asociația Nord, Asociația Club Sportiv Nord și Primăria Comunei Pomârla.

În sensul celor de mai sus, concurentul își asumă întreaga responsabilitate pentru orice vătămare sau prejudiciu pe care îl poate suferi ca urmare a participării la competiție.

Cap.VII Diverse

Organizatorii își rezervă dreptul de a folosi imaginea și numele concurenților în materiale de promovare a evenimentului (actual sau viitor) și în alte materiale de evaluare/prezentare a proiectului reprezentat de „Maratonul Nordului MTB”.

În caz de forță majoră organizatorii își rezervă dreptul de a anula competiția. Participanții deja înscriși vor primi înapoi integral taxa de înscriere. Eventualele cheltuieli adiacente (legate de transport, cazare (alta decât campingul Zilele Nordului), masa (alta decât masa festivă) nu intră în responsabilitatea organizatorilor.

Organizatorii își rezervă dreptul de a aduce modificări asupra regulamentului cu obligația de a le aduce la cunoștință concurenților pe site-ul competiției până cel târziu pe 28 august 2020 ora 23:59. În caz extrem modificările vor fi notificate la preluarea pachetului de participare.

Datele personale menționate în formularul de înscriere  sau în fișele de premiere, NU vor fi înstrăinate și nici folosite în alte scopuri decât pentru verificarea corectitudinii încadrării în categoria de participare și pentru eventuale raportări cître instituțiile finanțatoare ale statului.

 1. TRASEE

Timpul regulamentar :

Vor fi 3 trasee:

 1. Copii Amatori (sub 15 ani) = 2-4 km
 2. Scurt =40+ km
 3. Maraton/XCM = 60+ km

Detalierea lor și graficele tehnice, împreună cu hărțile și altimetria vor fi prezentate după definitivarea/retușarea lor, nu mai târziu de 10 august 2020.

 1. AMATORI :4 (patru) ore  la toate probele scurte și 6 (șase) ore la probele lungi.
 2. PROFESIONIST: 3 (ore) 50 (cincizeci) minute la masculin și 4 (patru) ore 30 (treizeci) minute la feminin.
 3. COPII Amatori: nelimitat

2.VOLUNTARI

Voluntarii  de la Maratonul Nordului MTB vor fi aleși dintre tinerii din zonă și vor asigura siguranța si confortul participanților pe traseele de concurs, punctele de control și de alimentare, precum și managementul logistic în zona de start/finish.

 

 

Anexa 1:

Normele de igienă covid-19, conform Ordinul comun al Ministrului Tineretului si Sportului si al Ministrului Sanatatii, Ordinul Nr 667/1.236/2020 din 07.07.2020 publicat in Monitorul Oficial Nr 604/09.07.2020, anexa 2 (evebimente in aer liber)

CONDITII GENERALE:

1. Înainte de evenimentul sportiv, fiecare persoana trebuie să procedeze la autoevaluare.
Simptomele includ:
– cele mai comune semne: febră, dificultate în respiraţie (creşterea frecvenţei respiratorii), tuse, durere în gât,
stare de oboseală, dureri musculare etc.;
– rare: dureri de cap, greaţă, diaree.

În cazul în care participantii au astfel de simptome, este interzisă participarea la eveniment. Persoanele care
prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni
trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare şi să nu părăsească locuinţa pentru a
se antrena.
2. Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate
măsurile de protecţie dispuse de autorităţi.
3. Măsuri generale de prevenţie pentru a limita răspândirea COVID-19:
– spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun timp de 20 de secunde sau folosirea unui dezinfectant pentru
mâini avizat/autorizat;
– acoperirea gurii şi nasului în caz de tuse sau strănut cu plica cotului sau cu o batistă de hârtie şi aruncarea
imediată a batistei urmată de igienizarea mâinilor;
– evitarea atingerii feţei, ochilor, gurii, nasului cu mâinile neigienizate;
– folosirea pentru dezinfecţie doar a produselor biocide avizate/autorizate;
– curăţarea şi dezinfectarea riguroasă a tuturor materialelor şi echipamentelor sportive după fiecare utilizare;
– dotarea cu dispensere cu dezinfectant pentru mâini
4.Participantii trebuie să treacă prin perioada de antrenament necesară pentru acomodarea lor la regimul de
efort şi pentru prevenirea accidentărilor grave în timpul competiţiei.
5. În zona de concurs se va păstra masca de protecție. În cazul consumării de alimente/bauturi,
participantul se va distanța de ceilalți participanti, la o distanța de minim 2,5 m, într-o zona cât mai
izolată.
6. Condiţii de antrenament/incalzire
– Pe tot parcursul antrenamentului trebuie să fie păstrată o distanţă de siguranţă faţă de celelalte persoane
care ar putea să fie prezente. Participanţii la activitatea sportivă trebuie să se asigure că respectă
distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de celelalte persoane.

7. Distanța sus mentionată va fi pastrată și în timpul sedintei tehnice, a premierii sau a oricărei alte activități
din zona start, finish, pana la momentul startului și imediat după finish.
8. Este interzisă eliminarea salivei în spaţiul de antrenament, dat fiind că particulele de salivă sunt mediul cel
mai propice pentru răspândirea SARS-Cov-2.
9. Trebuie să participe la organizarea şi desfăşurarea competiţiilor doar persoanele a căror prezenţă este
absolut necesară, pentru a limita pe cât posibil numărul celor care sunt expuşi unui potenţial risc de
infectare.
În acest sens, participantii sunt rugati insistent să nu aducă sustinători la locul evenimentului.
10. Întreg personalul implicat în organizarea competitiei va purta masca și mănuși, inclusiv în punctele de
alimentare/hidratare.
11.Vor fi asigurate dispensoare de igienizare a mâinilor cu produse biocide avizate/autorizate la intrarea în
spaţiul destinat evenimentului pentru toţi participanţii, în punctele de alimentare/hidtratare, în
zona de start/finish, în zona de ridicare kit-uri.
12. Vor fi afisate în toate spaţiile folosite de competitori anunţuri scrise/postere informative plasate la loc
vizibil privind regulile de igienă a mâinilor şi igienă respiratorie, practicarea responsabilităţii sociale
prin distanţarea socială şi monitorizarea propriei stări de sănătate;
13. La locul organizării evenimentului sportiv, personalul medical efectuează termometrizarea digitală a
persoanelor implicate în desfăşurarea competiţiei (sportivi, antrenori, voluntari etc.). În cazul
înregistrării unei temperaturi peste 37,3°C, aceasta se raportează către medicul coordonator al
competiţiei respective în vederea izolării cazului suspect, cu anunţarea imediată a direcţiei de
sănătate publică şi a celorlalte autorităţi competente;
14. Vor exista amplasate în grupul sanitar a dispenserelor cu săpun, a dispenserelor cu dezinfectant, precum
şi a prosoapelor igienice de unică folosinţă (din hârtie);
– pentru uscarea mâinilor se vor folosi şerveţele de hârtie;
– dezinfecţia periodică a grupurilor sanitare cu produse biocide avizate/autorizate.
15. Se interzice accesul spectatorilor la competiţii pe perioada epidemiei de COVID-19;
16. Toţi participanţii (sportivi, antrenori, arbitri, organizatori, voluntari, reprezentanţi ai presei etc.) trebuie
să fie supuşi unui triaj epidemiologic şi trecuţi pe o listă nominală, pentru a facilita o eventuală

anchetă epidemiologică;
17. Fiecare participant va primi în kitul de concurs masca de protecția și batiste de unica folosinta.

II: REGULI DE DESFASURARE A EVENIMENTULUI
1. Toţi participanţii (sportivi, voluntari, oficiali etc.) trebuie să îşi monitorizeze starea de sănătate şi să
respecte cu stricteţe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, cum ar fi igiena
mâinilor, distanţarea socială, evitarea atingerii ochilor, nasului şi a gurii, respectarea igienei
respiratorii şi respectarea recomandărilor de a rămâne acasă şi de a solicita asistenţă medicală,
dacă există simptome specifice bolii.
2.Sosirea participanţilor în locaţia unde va avea loc competiţia sportivă trebuie să se facă cu mașina
persoanala. În alte situații este obligatorie purtarea echipamentelor de protecția pe perioada
transportului.
3. Participantii vor respecta cu strictete programul comunicat de organizatori (este recomandat ca
participanţii să ajungă la locul de desfăşurare a competiţiei la ora destinata), pentru a evita
aglomerarea de persoane în anumite puncte.
În zonele în care exista flux de intrare/iesire, participantii vor respecta aceste indicatii.
4. La start se va respecta alocarea realizata de orgnizatorii, pe numere și intervale de timp, pentru a se
asigura startul diferentiat. Astfel se va evita aglomerarea.
5. In cazul în care participanţii la competiţie sunt obligaţi să călătorească în afara localităţii unde locuiesc,
cazarea lor se va face respectând prevederile anexei nr. 3 ;Recomandări privind funcţionarea
structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare  la Ordinul ministrului economiei, energiei şi
mediului de afaceri şi al ministrului sănătăţii nr. 1.731/832/2020 privind măsurile pentru prevenirea
contaminării cu noul coronavirus SARS- CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în
condiţii de siguranţă sanitară în domeniul economiei, pe durata stării de alertă.
6. În timpul derulării şi după derularea evenimentului

– Participanţii trebuie să păstreze distanţa socială de minimum 2 m între persoane sau cel puţin 7 mp pentru o persoană de fiecare dată când nu sunt folosite echipamente de
protecţie care limitează posibilitatea răspândirii SARS-Cov-2. Datorită traficului din zona de
start/ finish, pana la start și imediat după finish este obligatorie purtarea mastii, cu
excepția momentelor în care se consuma băuturi/alimente. În astfel de momente se va
încerca distantarea semnificativa ( minim 2, 5 m) de ceilalți participanti, având în vedere ca
spațiul de desfășurare permite o astfel de distantare.

7. Participanţii trebuie să respecte regulile de igienă (de exemplu, folosirea unei batiste de unică folosinţă, în
caz de tuse sau strănut, evitarea schimbului de echipament sportiv, săpun, sticle cu apă şi alte
articole personale între competitori, evitarea contactului fizic – strângeri de mână, îmbrăţişări la
sfârşitul evenimentului).
8. Se va evita contacul fizic cu ceilalți participanti- strângeri de mână, îmbrăţişări la incpeutul /sfârşitul
evenimentului sau pe traseu.

9. Depasirea pe traseu se va realiza rapid și cu respectarea maximului de distanța posibilă; în toate celelalte
situații, se va menține o distanța de minim 2 metri intre participanti.
10. Toţi reprezentanţii presei care asistă la competiţie trebuie să declare că sunt de acord să respecte
normele de igienă, să se supună examenelor medicale şi să respecte distanţa socială de cel puţin 2
m.
11. Alimentele oferite în punctele de alimentare/hidratare vor fi ambalate individual. Se recomandă
dezinfectarea pe mâini în punctele de alimentare, înainte de consumarea acestora.
12. Participantii se obligă să să dezinfecteze hainele (echipamentul purtat în cadrul evenimentului) de indată
ce ajung acasă. Se recomandă ca participantii să dețină un schimb de haine, astfel încât hainele
purtate în cadrul evenimentului sportiv să fie date jos cât mai repede. Hainele purtate vor fi
depozitate într-o punga inchisă, iar după ce vor fi date jos se va asigura dezinfectarea mâinilor.
13. În punctele de alimentare/hidratare mâncarea se va da ambalata în pungi de unica folosinta, iar apa în
sticla. Pe parcursul traseului, în puncte și la câteva sute de metri de puncte vor exista pungi de gunoi
în care aceste recipiente pot fi aruncate. Este interzisă aruncarea acestora pe traseul de concurs,
putand atrage descalificarea.

14. La finalizarea competitiei participantii vor fi directionati sa paraseasca zona de concurs cat mai curand dupa terminarea probei,astfel incat sa nu se creeze aglomerari de persoane. Acolo unde se va oferi hrana din parta organizatorilor, aceasta va fi ambalata si nu se va permite creare de aglomerari, prin urmare nu va fi amenajata o zona de servirea mesei.

III.Proceduri în eventualitatea depistării unui caz suspect de COVID-19

1. Se va amenaja un spaţiu de izolare pentru cel puţin o persoană cu simptomatologie COVID-19, care să fie
bine ventilată, să nu comunice cu alte incinte sau spaţii definite; utilitatea este aceea de a izola de
persoanele prezente la competiţie orice persoană care prezintă simptome până la un consult de
specialitate/testare/evacuare. Se anunţă imediat eventualul caz suspect către personalul medical
aflat la locul competiţiei şi se informează obligatoriu direcţia de sănătate publică locală si serviciul
de urgenţe 112. Această încăpere este folosită doar pentru o astfel de situaţie.
2.Proceduri în eventualitatea apariţiei unui focar de infecţie pe perioada competiţiei Organizatorii competiţiei
vor întrerupe competiţia în cazul în care se descoperă cel puţin un caz de infecţie, până la finalizarea
anchetei epidemiologice.”

 

Respectarea tuturor acestor prevederi este obligatorie pentru participanti si duce la eliminarea din concurs in caz de nerespectare.

Anexa 2: Angajamentul de participare pentru minori

 

Maratonul Nordului MTB

29 august 2020 – Pomârla, Jud. Botoșani

 

 

Nume și prenume concurent …………………………………………………………………………..

(complet)

CNP concurent …………………………………………………….

Subsemnatul(a) ……………………………………………………………………………………………..

domiciliat la adresa …………………………………………………………………………………………

posesor al B.I./C.I …………………………, telefon de contact………………………………………

în calitate de participant/părinte/tutore legal al concurentului declar pe propria răspundere că eu/fiul meu/fiica mea este apt/a  sunt/este apt din punct de vedere medical să participe la concursul

Maratonul Nordului MTB, ediția a X –a 2020, la proba  ….

Ne asumăm responsabilitatea pentru participare și ne dăm acordul ca se  va respecta regulamentul afișat anterior pe site-ul www.maratonulnordului.ro

Semnatura parinte/tutore legal,

……………………………………………………………………………..

 

 

 

Anexa 3: Fondul de biciclete:

În 2020 continuăm proiectul caritabil, Fondul de Biciclete.

Participanții vor putea face donații individuale pentru fondul de biciclete solicitînd informații legate de procedură la adresa pedalez@maratonulnordului.ro

În 2019, 8 biciclete mtb au fost oferite prin itermediul Salvați Copiii Suceava, unor copii  defavorizați din județul Botoșani.